onsdag 29 augusti 2012

En hektisk dag och foton från inflyttningsfesten!

Dumt av mig att ha på mig mina nya skor en heldag. Skorna skar in i fötterna nåt så fruktansvärt, stackars stackars fötter!

Efter jobbet åkte jag och Maria till Göteborg, planen var att jag, Maria och Elina skulle ta en fike efter kursregistreringen vid Handels. Tyvärr blev det ont om tid och brist på parkering så Maria släppte endast av mig utanför universitetet där jag senare mötte upp Elina. Själva registreringen gick superfort, man kan ju undra varför de inte har någon slags registrering via internet? Kändes väldigt märkligt att bara åka dit för en registrering som varade i fem minuter.

Nåja, eftersom registreringen gick så fort så insåg jag att jag kanske skulle hinna med ett bra tåg. Precis i den stunden jag tänkte tanken ringde min mobil. Det var Maria som sa att hon blev tvungen att åka tillbaka samma väg, pga något vägarbete, och frågade om jag var färdig och om jag var sugen på att få skjuts in till centralstationen - OM jag var sugen! Yes yes yes. Jag fick ruuusa ut ur byggnaden, med en skoskav som bara eskalerade och slutligen såg jag Marias bil i den allt snabbare rullande bilkön utanför. Snabb och otroligt smidig (?) som jag är hoppade jag in i bilen i farten, haha. Allt gick väldigt fort. Det blev ju även väldigt bråttom att försöka boka en tågbiljett eftersom klockan redan var 17.30 och mitt tåg gick 17.47..!

Jag blev avsläppt vid Brunnsparken och skulle bara godkänna betalningen då något gick snett, vilken överraskning. Alla mina ifyllda fält var tomma och jag blev tvungen att börja om. Jag chansade och började springa mot stationen för att där kunna köpa en biljett i en automat. Väl framme började minuterna ticka allt snabbare, killen framför var nästan färdig med sitt biljettköp och det återstod endast att han skulle välja betalsätt -konto eller kredit (en 1:a eller 2:a). Surprise surprise! Tekniskt fel! Faaaan. Jag skyndade mig till automaten bredvid som just hade blivit ledig, började knappa in uppgifter och hoppades på det bästa. Mitt köp slutfördes 17.43 och jag började springa mot tåget. Guess what? Jag HANN!!

Mina arma fötter hann jag inte tänka på, men när jag klev av tåget kände jag hur de ömmade. Att komma hem var väääldigt skönt. Ännu skönare var det när jag kom på att jag faktiskt hade varit på gymmet imorse, nice!

Himla himla snällt av Maria att tänka på mig när hon körde förbi Handels, hade aldrig hunnit om det inte hade varit för henne! :)

Nu blir det lite gamla, men fina bilder från vår inflyttningsfest. Bättre sent än aldrig.

Förresten, en fråga ut till er som läser: är det någon som vet ett bra (gärna gratis eller jättebilligt) fotoredigeringsprogram för Mac? Vill kunna göra lite kollage och lite annat basic. Jag hittade ett gratisprogram som funkade helt okej men själva loggan på programmet dyker tydligen upp på bildkollaget (märkte jag från inlägget igår) och det är jag inte så förtjust i. Anyone, nåt tips?















Minicupcakes med blåbärssmak, m-m-mm... Men nästan ännu godare var
cake-popsen jag och Elina gjorde! Hittade ingen bild på dem men oooh så
fina de blev.


Var är Magda? Hittade inte henne på något av fotona..! Mycket, mycket märkligt. Nu måste jag dock fundera ut vad det blir för lunch imorgon.

tisdag 28 augusti 2012

Vardagslyx!

Riktigt skönt att starta dagen med en god frukost, egentligen borde man försöka anstränga sig för att få morgonlugn och finfrukost varje dag. Det viktigaste är väl nästan att den är lugn, och eftersom jag var ledig idag fick jag en lugn och bra morgon.

Jag var t.o.m så duktig att jag power-walkade imorse! Skönt att gå runt i det friska, lite råa, vädret med P3's morgonpass i lurarna. Känns skönt att de ordinarie radiopratarna är tillbaka, då vet man att allvaret har börjat - ingen mer semesterfeeling! Tycker ändå att det känns skönt att allt drar igång på riktigt nu, självklart tänker jag på mitt sista år som student, nu kör vi Elina :) By the way, gillar Nour El-Refai skarpt, hon är så himla rolig. Många gånger tänjer hon på gränserna och drar skämten liiiiite för långt, men det är just det som är skönt. Morgonens diskussion om "tamgrisar som förvildas" var så jäkla bra!

Idag hade jag även mitt tandläkarbesök. Precis i tid, på minuten, steg jag in på Folktandvården. Undersökningen gick bra, men en obehaglig överraskning väntade... Jag är en av de människor som lättare kan få tandsten (tror jag iallafall) och när den skulle tas bort tar tandhygienisten fram ett slipverktyg som inte är en sån där vanlig krok, utan en mer moderniserad "eldriven" variant. Den var HEMSK!! Åtminstone var den hemsk för mig som har lite blottade tandhalsar och lätt får ilningar på vissa ställen precis vid tandköttet. När den slipmaskinen kom åt fel ställe gjorde det förbannat ont, fy för det alltså. Har fortfarande kvar den slipande känslan på tänderna...

Jag hann även med ett besök hos mamma på Blåsut och åt en såå god fylld paprika. Dagbarnen William, Edvin, Julia och Smilla var glada att se mig - och jag dem! Söta små barn, som bara vill leka leka leka. Det blev även en stunds sagoläsning av mig, inte ofta sånt händer ;)

En shoppingrunda och fika blev det med pappa efter Blåsutbesöket. Där fyndade jag några saker, bland annat ett par fina låga vagabondskor som stod på 50%-hyllan! Ett givet köp!


Lite lyx i vardagen är alltid välkommet, så vi fixade lite god plockmat till kvällsmat. Baconlindade dadlar var ett måste att ha med! Mina nya skor syns också, längst ner är våra nya glasunderlägg från London, syns väl ganska tydligt vem som har valt vilket.

"The glass can be half empty or half full... as long as there's whiskey in it"
"Every day I give my family two choices for dinner - Take it or Leave it"
"I need a lot of coffee to start the day... and a lot of booze to end it"

Snart är det House.


måndag 27 augusti 2012

The Kräftskiva!

Är supernöjd med den fina helg vi har haft, en riktigt bra kräftskiva med grymma värdar och härliga gäster! Bovallstrand var mysigt och bjöd på riktig sommarvärme, när det enligt väderprognosen skulle regna hela dagen?! Konstigt det där, men ibland KAN det hända att man blir positivt överraskad när det gäller vädret.

Här kommer ett blandat gäng med bilder.


Ååååh vad gott!

Stoffe, Stina och Josephine :)

Joels paj, den var gooood.

Johannes, Maria, Erik och en halv Joel. Smile!

En av favoriterna.


Värdinnan med den goda skapelsen.

En vit kladdkaka (tror jag?) med färska bär! Den tog slut himla fort, mmm.

Inomhushäng.

Man vet att dansen drar igång när kudden kommer fram...

...eller när gitarren trashas?! 

Skönsång á la Stina.

"Ta kort på sociala klubben!" Minns inte vem som sa det, Josephine kanske? Måste ju ta någon paus i dansandet.

Precis efter detta ögonblicket rusar Johannes upp och börjar tokdansa med mig?! De korten blev suddiga, så det glömmer vi.

Killarna botar baksmällan med ett dopp. Erik - superhjälten med vita kallingar som efter doppet blev ganska genomskinliga! :)



Vattnet ser inte så inbjudande ut enligt mig. Tror jag fångade den svenska sommaren här, åtminstone sommaren 2012.



Här dyker Erik ner i det kalla.

Joels tur...

Johannes gör sig redo.

Superdyket!




Vi hann med en liten promenad innan hemfärden. Mysigt ställe alltså.



Gruppbild! Hoppas på en favorit i repris 2013 :)

Vad var detta för något? Bra photo-moment iallafall.
Nu alldeles strax ska jag lägga mig. Imorgon ska jag sova liiiite längre än vanligt, för imorgon är jag LEDIG! Det enda jag har inplanerat för morgondagen är en promenad, ett tandläkarbesök, lite häng på Blåsut och kanske lite shopping med pappa. Kanske inte så lite ändå?

Sov gott!

fredag 24 augusti 2012

Tjuvstart - 5 års kärlek!

Jepp, ikväll tjuvstartar jag och Johannes lite grann, vi firar imorgon 5 år tillsammans, men eftersom det är lite kräftskive-festligheter beslutade vi oss för att gå ut på middag ikväll. Det blev en supertrevlig och framförallt GOD middag på A&O, vilket bra ställe alltså. Jag frågar mig samma fråga varje gång jag är där, "varför är det inte fler gäster här?!". Konstigt alltså, hur mysigt som helst att egentligen bara hänga där och ta en drink!




Alltså väldigt kortfattat hur vår kväll var, den var mycket trevlig. Nu är jag dock helt otrooooligt trött, undrar hur trött jag kommer vara imorgon? Hoppas verkligen att jag håller mig pigg! Är ju inte känd för att vara den som är pigg på att vara vaken direkt...

Imorgon är ju vår egentliga 5-års dag, så denna kommer att firas med en lugn morgon med god frukost för att senare spendera dagen och kvällen med underbara människor! Längtar till imorgon :)

Nu är jag så trött så trött så trött.

Godnatt!

torsdag 23 augusti 2012

Middagen!

Nu är klockan sådär mycket igen, inte bra, borde redan ha gått och lagt mig för att vara pigg imorgon. Så går det när man glömmer nycklarna för ANDRA gången den här veckan, helt otroligt alltså. Huuuur kommer det sig att JAG har blivit slarvig? Är det för att man försöker tänka på så mycket och hålla koll på så många saker samtidigt att man just därför blir tankspridd och slarvig? Det är ju verkligen inte det resultatet jag vill ha. Får tagga ner lite grann.

För att snabbt beskriva mina två slarviga moments den här veckan:
1) I tisdags kväll när tårtan var på kylning skulle jag till gymmet och hade inte lång tid på mig, och av den anledningen ville jag ta cykeln dit. När jag väl skulle åka märkte jag att den enda nyckeln vi har till innergården inte var där den skulle - Johannes hade tagit den. Jag kunde alltså inte komma åt cykeln, typiskt. Istället gick jag ut på en löprunda och jag ville springa långt bara för att springa av "irritationen" men efter 7 km fick jag en sån otrolig magknip, en sån där "akut-IBS-moment-måste-hem-nu-ögonblick" och märker vid dörren att jag inte har hemnyckeln!!!! Jag hade lämnat den hemma, dörren olåst men glömde att portkoden slutar fungera efter 19.

Herregud, panik. Fick till slut tag på Johannes som snällt gav mig sin nyckel. Tack.

2) Skulle dra till gymmet och träna (ikväll) och hittade inte min hemnyckel. Letade och letade i väskan flera gånger kändes det som, nästan som att de magiskt skulle dyka upp men icke. Efter en stunds letande kom jag på att jag promenerade hem efter jobbet och valde att lämna kvar jackan där -med nyckeln i jackan! Återigen fick Johannes möta upp mig efter gymmet och ge mig sin nyckel. Bra Betti!

Nu till middagen - kvällen var såå lyckad! Förrätten kanske jag inte gör igen, men alltid kul att prova nåt nytt och även att se pappas min, haha. Jag hade nog lite på känn att det inte var hans smak, men han kämpade på och åt upp nästan 1/4 :)

Jag kommer inte lägga ut så många bilder eftersom jag inte hann ta så många och de jag tog var med mobilen så vissa av korten blev inte av bästa kvalitet! Om ni däremot vill kika på fina foton från kvällen så ska ni titta in på Magdas blogg, hon dokumenterade kvällen likt en paparazzi med sin nya kamera ;)


Så här blev resultatet -GOTT! Jepp, den var allt värd den tid det tog att göra den. Ganska mäktig var den, men inte för söt, mmm... Receptet kommer men inte just ikväll, inte med tanke på alla dessa nyckelincidenter. One can only do so much.


Pappas favoriträtt?! Den kanske såg finare ut än vad den var god. Hade jag gjort den igen hade jag serverat den i mindre portioner och kanske blandat ut grädden med mascarpone, det blev ganska gräddigt. Enligt receptet skulle man "hälla" över grädden på tomatsoppan, men det gick ju inte alls? Det hade förutsatt att grädden skulle ha varit ganska lös, och det hade ju inte blivit bra. Istället fick det spritsas ut, perfekt!


Min allra första Hibiscus! En sån skön färg det är på den, riktigt vacker. Jag fick ett mail av Maria idag som innehöll två länkar med skötselråd, tydligen är den väldigt svår att sköta och hålla vid liv. Vi får se hur det går.




Bra stämning under kvällen. Här håller pappa i konversationen och visar hur stort något är...?


Buketten vi fick av Ragnhild och Christer, så fin så fin! Hon är riktigt grym på att sätta ihop fina blommor, älskar de blåa tistlarna. A favourite!


Avslutningsvis ett suddigt kort på mig och Magda, men som sagt, gå in och titta på Magdas bilder HÄR.

Nu ska jag göra detta:
1. Stänga av tv:n och dricka upp mitt vatten.
2. Blåsa håret och borsta tänderna.
3. SKITA i att vika tvätten, den går ingenstans ;)
4. Förbereda inför morgondagen, bl a lite fika (sorry Elina men tårtresterna hade inte klarat sig till nästa vecka, we'll do another one! hehe)
5. Slänga mig i sängen!

Godnatt.